Personligt

Livssyn

Jag fascineras av vår värld och det mesta i den. Oavsett om jag blir glad, arg, imponerad eller ledsen blir jag oftast också fascinerad av oss människor. Det finns en sådan otrolig och oföreställbar mångfald. Tankar jag aldrig skulle tänka, åsikter jag inte trodde gick att ha, minnen jag tog för omöjliga, godhet när jag minst anade det, fördomar jag trodde var utrotade, kreativitet utan ände, obegränsat med vilja samt humor på det konstigaste och roligaste sätt.

Djur finns i en fascinerande mängd olika uppenbarelser: Flygande, simmande, hoppande, springande, vandrande och stillasittande. Det finns konstiga insekter som knappt går att förstå och hästar människor tycker sig förstå helt och fullt.

  Naturen består av en oerhörd klarhet och detaljrikedom, ett samspel så intrikat och en sådan enorm flora av material och koncept att det aldrig blir långtråkigt eller får mig att sluta häpna.

All denna fascinerande värld ger för mig så mycket. Jag kan egentligen inte förstå varför vi inte använder oss av den kunskap vi genom vetenskapen fått och låter bli att förstöra allt detta. För just nu förstör vi rätt mycket. (Mer om att inte förstöra samt global solidaritet under politik.)

Jag vill veta hur människor tänker, vad djuren gör och varför naturen fungerar.

Jag vill att alla ska få uppleva fascinationen och att alla ska förstå hur, vad och varför. Världen inte bara kan studeras den också bör studeras. Genom att studera och dra logiska slutsatser av det vi upptäcker kan vi utveckla oss själva och vår gemensamma kunskap. Med denna kunskap och vårt förnuft kan vi skapa oss en bättre värld. Om vi hjälps åt.

Kort historik

Jag föddes kl. 18.15 den 27:e januari 1980 på Östra Sjukhuset i Göteborg. Jag växte upp med min mamma och gick först hos dagmamma och sedan på dagis medan hon jobbade som lågstadielärare. Jag började på Rudolf Steinerskolan 1987 och tog studenten 1999.

  Jag gick med i Grön Undgom och Miljöpartiet de Gröna 1997 efter att ha varit intresserad av samhällsfrågor under hela min uppväxt. Jag engagerade mig direkt och hamnade i januari 1999 i Utbildningsnämnden i Göteborg.

2000 blev jag invald i Grön Ungdoms förbundsstyrelse och blev senare samma år kassör och året efter sammankallande.

Jag startade tillsammans med Cecilia Engström och Magnus Johansson upp Gröna Studenter när jag slutade i Förbundsstyrelsen och har suttit i Gröna Studenters centrala arbetsgrupp fram till 2007.

Efter studenten läste jag tekniskt basårChalmers ett år och efter det började jag matematikprogrammetGöteborgs Universitet. Efter valet 2002 avbröt jag mina studier och för att arbeta som politisk sekreterare för Miljöpartiet på Kommunstyrelsen i Göteborg. Hösten 2007 slutade jag för att istället börja på juristprogrammetGöteborgs Universitet. I november 2007 fick jag l‰gga om mina planer d jag blev invald i Riksdagen. Efter valet 2010 var jag hemma med min son Ture och nu har jag återigen börjat på juristprogrammet.

Kuriosa

 • Tycker om katter
 • Allergisk mot gräspollen
 • Har varit med på BBC dansandes med en badboll i form av en jordglob
 • Tycker om tekniska prylar
 • Gillar att sitta mötesordförande
 • Dricker inte alkohol
 • Vill alltid tänka själv
 • Uppskattar tyvärr att köra bil
 • Är vegetarian och ateist
 • Väger ofta 74 kg
 • Fjällvandrar gärna
 • Har spelat en hel del cello
 • Gillar sällskapsspel

Till slut vill jag bara nämna hur roligt det är att sjunga i kör. Själv sjöng jag länge i basstämman i Uníkorus men har nu tyvärr inte längre tid.Kontakta mig gärna om du vill veta någonting mer eller bara ge mig tips, råd eller uppmuntrande tillrop! (Jag gillar alla tre.)

Start

Personligt

Politik

Blogg


Lage Rahm 2008. Kontakta lage.nu